DeCo-Arté

Nachtegaalstraat 3

9870 Zulte

Extra beschermd achter glas

Glas zorgt voor extra bescherming van het ingelijste werk (tegen stof, luchtvervuiling, insecten, vingerafdrukken). Op basis van de locatie waar een schilderij, foto of tekening zal worden opgehangen, gebruiken we verschillende soorten glas, met name:

 

Blinkend of helder glas

Blinkend of helder glas is de meest voordelige oplossing en zorgt ervoor dat het ingelijste werk mooi scherp blijft. Het is ongeveer 2 mm dik en wordt vooral gebruikt voor grafisch werk. Blinkend glas kan eenvoudig gereinigd worden met een aangepast product.

Mat glas

Mat glas is de meest geschikte oplossing om de reflectie van het licht tegen te gaan. Dit gaat echter ten koste van de scherpte en de helderheid van het ingelijste werk. Mat glas wordt vooral gekozen voor foto’s, posters en reproducties.

Ontspiegeld glas

Ontspiegeld glas zorgt zowel voor een mooi helder beeld als voor een gereduceerde weerspiegeling van het licht. Het is geschikt voor inlijstingen met passe-partouts of bij een grote afstand tussen het glas en het werk.

Museumglas

Museumglas is het meest geavanceerde type glas. Het is niet alleen ontspiegelend, maar bovendien tot 99% UV-werend waardoor de originele kleuren langer intact blijven en papier minder snel verbleekt.

Plexiglas

Plexiglas is beschikbaar in blinkende, matte en ontspiegelde versie en heeft hetzelfde uitzicht als blinkend glas. Door zijn lager gewicht is plexiglas vooral geschikt voor grote werken.