DeCo-Arté

Nachtegaalstraat 3

9870 Zulte

Ambachtelijk maatwerk

Houten lijsten zijn tijdloos, stevig en geven extra cachet aan uw kunstwerk, foto, ets of tekeningen. In het DeCo-Arté atelier worden alle kaders ambachtelijk vervaardigd op maat van de klant. We begeleiden de klant uitvoerig bij de keuze van de lijst die het best past bij het werk zelf en de plaats waar het zal worden opgehangen. Dit kan het eenvoudigst in onze showroom, waar alle types houten lijsten aanwezig zijn. Op basis van de keuze van de klant bezorgen we hem steeds op voorhand een gedetailleerde offerte.

Modern, klassiek of overhoeks afgewerkt

In de houten lijsten maken we een onderscheid tussen moderne en klassieke kaders. Moderne lijsten komen het best tot hun recht in strakke, minimalistische interieurs, bedrijfsgebouwen en kunstgalerijen. Klassieke lijsten worden dan weer vaker gekozen voor musea en voor de inlijsting van schilderijen.

Voor moderne lijsten bieden we de volgende opties:

  • Naturel of in kleur op basis van RAL-kaart
  • Van klein tot groot formaat (tot 3 m)
  • Ceruseren: bij deze techniek wordt de houtnerf met een koperborstel uitgehaald, vervolgens opgevuld met ceruseerpasta en tenslotte opgevreven. Het resultaat is tijdloos en kan eventueel gecombineerd worden met een kleur.
  • Bakkader
  • Shadow back

Qua klassieke lijsten bieden we de volgende opties:

  • Maatwerk: ambachtelijke vervaardiging van lijst op basis van aangeleverd hout dat in ons atelier in verstek wordt gekapt (niet gezaagd) en aan elkaar wordt gezet.
  • Overhoeks afgewerkt: deze lijsten worden volgens een speciale techniek gemaakt waardoor het verstek niet meer zichtbaar is. Dit kan onder meer door het gebruik van slagmetaal en/of het aanbrengen van een patine.