DeCo-Arté

Nachtegaalstraat 3

9870 Zulte

Spieramen voor schildersdoek

DeCo-Arté maakt zelf spieramen op maat en bespant deze in zijn atelier met linnen schildersdoeken van superieure kwaliteit. Onze spieramen zijn beschikbaar in alle mogelijke afmetingen en kunnen worden bespannen met verschillende soorten linnen. Naargelang het schildersdoek waar u als kunstenaar of hobbyschilder de voorkeur aan geeft.

Voor de spielatten van het spieraam wordt grenen of ayous gebruikt. In de vier hoeken van het spieraam zitten spietjes. Door met een hamer lichtjes op deze wiggen te tikken, kunnen de latten in beperkte mate verschoven worden. Op die manier kan een slaphangend schildersdoek eenvoudig weer opgespannen worden.

Op de buitenrand komt aan de voorzijde van al onze spieramen, waar ze het schildersdoek raken, een opstaande rand. Deze zorgt ervoor dat het contact tussen de spielatten en het doek tot een minimum wordt herleid. In het andere geval zou u tijdens het schilderen mogelijks moeten afrekenen met een niveauverschil ter hoogte van de latten van het spieraam.
 

Maatwerk in ons atelier

Onze spieramen worden volledig op maat vervaardigd. U bepaalt dus zelf welke afmetingen uw spieraam moet hebben. Naast de keuze van de buitenmaten, kunt u ook de dikte en de breedte van de spielatten bepalen. Deze variëren van 1,8 cm (D) bij 4,5 cm (B) tot 2,1 cm (D) bij 5,5 cm (B) en 3 cm (D) bij 6 cm (B). Bij extra grote spieramen worden dwarsverbindingen gebruikt om het kromtrekken van het frame tegen te gaan. Tenslotte kiest u ook welk schilderdoek op het spieraam wordt gespannen. Alle door DeCo-Arté gebruikte soorten linnen zijn echter van uitstekende kwaliteit. Indien gewenst wordt het spieraam met een door ons beschilderd of geprepareerd doek bespannen.

Uiteraard adviseren we u graag bij de keuze van het spieraam dat het best aan uw behoeftes beantwoordt.